Régi könyvek felvásárlása

 

A régi könyvek felvásárlása igen érdekes tevékenység. Sajnos a hagyatékok átvizsgálásakor sokan a számukra érdektelennek ítélt könyveket kidobják.

Ön ne tegye, hiszen a régi könyvek felvásárlása segíti a kultúra továbbélését. Sok olyan könyv létezik, amely csak egy kiadást él meg, azonban van, akinek később is szüksége lenne rá.

A régi könyvek felvásárlása részünkről nem csak az antik könyvekre korlátozódik, hiszen sokan keresnek olyan könyveket, amelyek két-három évvel megjelenésük után már szinte beszerezhetetlenek.

Amennyiben megkeres minket a régi könyvek felvásárlása céljából, számíthat segítségünkre. Nagyobb mennyiség esetén házhoz megyünk.

A padláson, kacatok között megbúvó könyveket a saját érdekében is érdemes a helyszínen pormentes állapotba hozni. Ha megunta, hogy könyvespolcai majd leszakadnak a teher alatt, biztos lehet benne, hogy fölösleges darabjai jó helyre kerülnek, amennyiben régi könyvek felvásárlása esetén minket keres meg.

Régi képeslapok is sok embernek okozhatnak örömet, az antik könyvsorozatok gyűjtői is szívesen veszik, ha a hiányzó darabok felbukkannak az antikváriumokban.

A dedikált kötetek, kéziratok, útleírások, régi szakácskönyvek, szótárak, nyelvkönyvek, műszaki, néprajzi-népművészeti kiadványok nem csak hagyatéki értékesítésből származhatnak, hiszen a régi könyvek felvásárlása során könyvtárak is értékesítenek.

A régi könyvek felvásárlása Magyarországon is nagy hagyományokra tekint vissza. Budapesten már az 1850-es évektől neves antikváriumokról vannak írásos emlékek, tehát már több mint százötven éve a régi könyvek felvásárlása segít megőrizni a kultúra hordozóit.

Azonban a technika fejlődésével és az internet bevezetésével egyre többen keresnek régi könyveket az elektronikus portálokon, aminek ugyan nagy előnye a hihetetlenül széles választék, a hátránya azonban, hogy végtelen türelem kell ezeknek az oldalaknak a végigböngészéséhez.

Mi hiszünk abban, hogy a régi könyvek felvásárlása révén tovább élhet a könyvek több évszázados múltja, történelme, valamint az olvasás szeretete. Egyre szélesebb könyv választékkal továbbra is kedves vásárlóink rendelkezésére állunk.