A könyv örök körforgása

 

Fő profilunk a használt könyv felvásárlás. Ezen a körön belül nem igazán teszünk különbséget az antik, régi, használt könyv felvásárlás között, mindhárom kategóriával foglalkozunk.

Eltérés leginkább a felajánlott használt könyv felvásárlás vételi árában tapasztalható, az állapot, valamint a mű kora, keresettsége és reálértéke figyelembevételével.

A hozzánk betérők érdeklődési köre és gyűjtői szokásai is igen változók. Sokan a megvásárolt könyvet olvasás után visszairányítják a kereskedelmi körforgásba mintegy speciális könyvtárként használva könyvkuckónkat. A használt könyv felvásárlás egyik pillére tehát ezen nyugszik.

A másik nagy beáramlási vonal a hagyatékok felmérése utáni megkeresés, ahol nagyobb mennyiség esetén házhoz is megy szakavatott kollégánk a használt könyv felvásárlás céljából.

A harmadik igen erős vonal a használt könyv felvásárlás esetében az intézményi könyvtárak felszámolása, frissítése esetén felszabaduló könyvek. Ezen vonalak mind az antik, régi és használt könyv felvásárlás eredményeként folyamatosan változó készleteket biztosítanak vásárlóinknak.

A gyűjtők is rendszeresen felkeresik használt könyv felvásárlás céljából speciális igényeikkel kollégáinkat, hiszen a mi beáramlási vonalaink és kapcsolatrendszerünk nagy segítséget nyújt számukra szenvedélyük kielégítésében, akár könyvsorozatok, lexikonok, szótárak, mesekönyvek, orvosi szakirodalom, műszaki, vallási, néprajzi kötetek állnak figyelmük középpontjában.

A használt könyv felvásárlás speciális tudást, gyakorlatot kíván szakembereinktől, többéves tapasztalatuk mellett az érdeklődési körök legkisebb elmozdulásait is érzékelni tudják, ezzel segítik a könyv örök körforgásának fenntartását.

Azonban ne felejtsük el, hogy a szakmaiság a könyv, a kultúra szeretete, a művészetek iránti vonzalom nélkül nem könnyen alakulhatna ki. Hagyatékok megtekintése esetén ez előnyt is jelent számunkra, hiszen a használt könyv felvásárlás mellett antik bútorok, régi szobrok, festmények is látókörünkbe kerülhetnek az antik, régi és új állapotú könyvekkel egyetemben.

A használt könyv felvásárlás néha komplett hagyatékok felvásárlásával párosul. Amennyiben használt könyv felvásárlás szolgáltatást keres Ön is, hívjon minket bizalommal.