Használt kiadványok előnyei

 

Az új könyv és a használt könyv közötti különbség leginkább az árában tapasztalható, tekintve, hogy a használt könyv sok esetben igen kiváló állapotban kerül a polcainkra.

Mindemellett természetesen a használt könyv ugyanolyan eszmei értéket képvisel, mint az új, mind tartalma, mind mondanivalója megegyezik az új könyvek lapjain olvasható tartalommal.

A használt könyv egyik igazán nagy előnye azonban abban rejlik, hogy nem tűnik el a polcról a kiadás után néhány hónappal felgyorsult életünk velejárójaként, azaz a használt könyv olcsóbb és később is elérhető.

A használt könyv előnyei között nem elhanyagolható az sem, hogy olvasás után, ha mégsem tartanánk meg a könyvet, akár megszokott könyvkuckónkba ismét beadhatjuk – mások örömére. Az antikvárium könyvtárral szembeni előnye a folyamatosan változó kínálat, valamint a hosszabbítás, késedelmi bírság hiánya is oka lehet a használt könyv iránti érdeklődés megnövekedésének.

Gyermekkorunk kedves regényei is nagyobb eséllyel kerülnek újra látókörünkbe, élvezeti értékük csorbítatlanságában, míg az új kiadások már regénygyűjteményekként kiadott, tömörített, egyszerűsített szövegek.

A mai kiadói piacon az olvasmányos ifjúsági lovagregények, indiántörténetek igen kis százalékban vannak jelen, pedig gyermekeink értékrendje fejlődését, társadalmi beilleszkedésüket segítheti a klasszikus ifjúsági irodalomban megjelenő értékrendek megismerése.

A kötelező olvasmányok beszerzése jóval gazdaságosabbá válik a használt könyv megvásárlásával, a szakmai, valamint a hobbi irodalom is elérhetőbb lehet az antikváriumban, mivel a nagy könyváruház láncok kissé személytelen közegében igen kevés segítséget kapunk speciális igényeink teljesítése terén.

Azonban a használt könyv szakértői segítséget nyújthatnak egyéb vonatkozásban is, szerteágazó kapcsolataikkal, a kiadók, a nagybani beragadt készlettel rendelkező raktárak, az eladásra felkínált friss könyvek listáinak ismeretével. A vágyott kiadvány beszerzésére tett egyik legjobb lépésünk a használt könyv felvásárló és értékesítő felkeresése lehet.

Az antik, régi és használt könyv közötti határ igen nehezen meghúzható, azonban költözéskor, hagyatékból folyamatosan beérkező könyvek mindhárom kategóriában színesítik a termékpalettánkat.