Hagyaték felvásárlása

 

Bármilyen szomorú is egy szeretett személy elvesztése, a vele kapcsolatos tárgyak, képek, bútorok, esetleg a házi könyvtára, amelyet talán egy életen át gyűjtött hozzátartozónk, nem feltétlenül a legideálisabb élettér az örökös számára.

A hagyaték felvásárlása segítséget nyújthat abban, hogy ez az élettér más stílusban alakulhasson ki. A hagyaték felvásárlása mindemellett anyagi segítséget is nyújthat a nehéz időkben.

A régi festmények, ódon bútorok, az antik vagy csak használt könyvek másoknak még örömet szerezhetnek, a hagyaték felvásárlása tehát mindenki számára megoldást jelenthet.

A szobrok, porcelánok, faliórák sem illenek minden stílusú berendezéshez, de ide-oda pakolgatva óhatatlanul sérülést szenvedhetnek, pedig a gyűjtők gyűjteményének nagy becsben tartott kincsei is lehetnének. Hagyaték felvásárlása esetén a régi bútorok igényes, masszív kidolgozásuk miatt lehetővé teszik, hogy akár a sérült darabokat is bútorrestaurátor műhelyben eredeti állapotukat megközelítővé tegyék. A hagyaték felvásárlása, mint itt is látható, komoly döntés mindkét fél részéről, hiszen a felújítás járulékos költségei is a kalkuláció részét képezik.

Az antik, régi, használt könyvekért szintén kár lenne, ha értelmetlenül megsemmisülnének, de a hagyaték felvásárlás keretében ezeket is szakavatott kezek, szemek segítségével értékesíthetjük. Az antik könyvek, ha szükséges, könyvrestaurátorhoz kerülhetnek állagóvás, valamint restaurálás céljából.

Az ember nem is gondolná, de antikváriumunkban nem is feltétlenül az antik könyv a sláger, igen kelendőek a ponyvaregények, verseskötetek, klasszikus irodalmi alkotások is.

A hagyaték felvásárlása kapcsán akár dedikált kéziratok, könyvek is előkerülhetnek a régi képeslapokkal egyetemben, de a néprajzi, vallási, orvosi, műszaki könyvek, verseskötetek, mesés- és hobbikönyvek ugyanúgy a hagyaték felvásárlás részeként kerülnek be hozzánk.