Hagyaték felvásárlás

 

Hagyaték felvásárlás akkor kerül szóba, amikor az elhunyt tulajdona átszáll az örökösökre, de ők nem tartanak rá igényt.

A hagyatékot többnyire ingóságok alkotják: bútorok, festmények, könyvek, ékszerek stb. A hagyaték felvásárlás a bútorokat is magában foglalhatja, amennyiben stílusuk, kivitelezésük a mások által előnyben részesített modellekéhez közelít.

A régi, míves asztalosmunkák tartóssága, a felhasznált anyagok sokszínűsége, mind-mind keresetté teheti az Ön által használhatatlannak tartott székeket, asztalokat, szekrényeket, más faipari termékeket.

A hagyaték felvásárlás részeként a régi, használt és antik könyvek is méltán számíthatnak érdeklődésünkre. A festmények, vagy csak maguk a képkeretek is kidolgozottságuk, patinás megjelenésük miatt a hagyaték felvásárlás részét képezhetik.

A tükrös öltözőasztalok, a tükrös szekrények, a faragott szekrények mai felgyorsult világunkban nem érhetők el, kivitelezésük túl hosszadalmas lenne. Azonban az esetlegesen sérült bútorok a bútorrestaurátor által elvégzett javítások után régi fényükben és minőségükben tündökölhetnek ismét. Természetesen a hagyaték felvásárlás esetén a járulékos költségeket is figyelembe kell vennünk.

A könyvek kategóriájában is meg kell különböztetnünk három egymástól alapvetően eltérő csoportot, bár sokszor lehetnek átfedések. Ezek a csoportok a következők: használt könyv, régi könyv, antik könyv. Mind a három a hagyaték felvásárlás részét képezheti.

A régi és az antik könyvnél egyaránt egyéni mérlegelés eredménye, hogy az adott könyv a későbbiekben könyvrestaurátor keze általi javításon esik-e át, vagy ez nem szükséges. A használt könyvek egyaránt lehetnek régebbi, de újabb kiadásúak is.

A hagyaték felvásárlás esetében nemcsak a több száz éves szépirodalmi alkotások számíthatnak a figyelmünkre, hanem az úgynevezett ponyvaregények is, hiszen antikvár üzletünkben számos vásárlónk éppen ezeket keresi. Amennyiben bármilyen kérdése vagy igénye lenne a hagyaték felvásárlás témájával kapcsolatosan, ne habozzon, keressen meg bennünket telefonon, esetleg e-mailen, bármikor szívesen állunk rendelkezésére.